Wat gaan we doen?

Community Art Wilhelminadorp is een project waarbij het draait om de bijzondere en mooie verhalen van de wijkbewoners.  Deze verhalen kunnen bijvoorbeeld gebeurtenissen of wensen voor de wijk zijn. De verhalen worden omgezet naar een kunstwerk op beschikbare plekken in de wijk. Dat kan een muur zijn, een elektriciteitshuisje, de stoep etc. We starten met één grote muurschildering tegenover de Action en deze wordt geopend tijdens een buurtfeest. Samen met de werkgroep, bestaande enkele wijkbewoners en de procesbegeleiders organiseren we de activiteiten. De kunstwerken worden aangebracht door een ervaren street artist uit Best, namelijk Finn Zweemer. 

 

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen zullen er verschillende workshops/ bijeenkomsten plaatsvinden:

  • Workshop verhalen uit de wijk ophalen 
    Bewoners worden geïnterviewd door leerlingen van Basisschool Br!cks om mooie verhalen uit de wijk naar boven te krijgen. We hopen dat we hiervoor een mooie weerspiegeling van de wijk kunnen vinden, zodat er verhalen van jong en oud komen. 

  • Workshop graffiti
    Tijdens een graffiti workshop leer je van de street artist hoe het is om een eigen graffiti kunstwerk te maken. Je maakt eerst een schets en gaat deze vervolgens uitwerken op een eigen stuk . 

  • Bijeenkomst brainstormen thema

        Met een groepje bewoners gaan we aan de slag met verschillende positieve thema's passen bij het Wilhelminadorp. Deze thema's komen naar voren uit de workshop verhalen          ophalen. Aan de hand van het gekozen thema gaat de kunstenaar een muurschildering maken in de wijk. 

 

Wil je deelnemen aan (een van) deze workshops? Of wil je mee nadenken over dit wijkproject? Dat vinden wij heel fijn :-).
Neem contact met ons op door een mail te sturen naar communityartwilhelminadorp@gmail.com.